luni, 14 noiembrie 2011

Tortellini con carne ( tortelloni )

Imi place din cand in cand sa-mi mai prind si eu urechile prin bucatarie , gasesc tot felul de retete care mi se par tentante , si-mi zic .. " de ce nu? " Am noroc cu fratele meu , care este totodata criticul dar si "cobaiul" meu :)) Acum 2 zile am incercat o reteta de paste cu carne , tortellini cum stiam eu , tortelloni dupa cum scrie pe ambalaj :P si vreau sa o impartasesc si cu voi , poate va place si o incercati . Sau poate nu :) Nu tuturor le plac pastele .

Va trebuie :
2 pungi cu tortellini cu carne
2 cepe medii
pasta de tomate ( 2 linguri )
cimbru
cascaval
smantana
putin ulei
piper
sare


Se prepara asa : se fierb pastele in apa cu sare , apoi se clatesc cu apa rece . Separat , se caleste ceapa cu pasta de tomate , apoi se amesteca compozitia cu tortellini intr'o tava si se adauga peste ele smantana , putin cascaval , sare , piper si cimbru dupa gust . Se amesteca totul impreuna . Deasupra se rade restul de cascaval si se da la cuptor pana se topeste cascavalul si prinde o crusta aurie .


Pe langa tortellini eu am mai adaugat alt model de paste , pentru ca nu am avut la dispozitie 2 pungi cu tortellini , dar au iesit foarte bune si asa :)







Eu totusi sper sa va placa ce a iesit , si sa va tenteze :)

2 comentarii:

  1. m-ai tentat atat de bine, ca-mi ploua in gura. Am sa fac si eu astazi, cu siguranta. Multumesc de idee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce ai facut aici...chiar ca imi ploua in gura, vorba Strumfitei...
    M-ai convins sa scot capul din hartii si sa merg la masa...desi eu am orez la pachet si nu-mi placeeee :(((((

    RăspundețiȘtergere