joi, 1 martie 2012

2 in 1 :)



Pentru absolut toate fetele din blogosfera , doresc un inceput de primavara cat se poate de frumos . O primavara promitatoare , pentru ca restul anului sa fie incarcat de bucurii si satisfactii pe toate planurile .



Am zis sa fac un post 2in1 , daca tot s-a nimerit aceeasi zi :)





Ce-i drept , mi-a luat doua luni sa termin " De veghe in lanul de secara " . De cele mai multe ori imi cumpar cartile dupa parerile altora despre ele , dar dupa cum se stie , nu intotdeauna gusturile se si potrivesc :) Mai este si categoria "vizionarii " , sa-i spun asa ca altfel nu imi vine momentan :)) , in care sunt in librarie , ma uit la o multime de carti , citesc cate putin despre ele , si uite asa , cate una ma atrage si o cumpar . Aceasta carte face parte din prima categorie .
Nu vreau sa ma lungesc prea mult . In carte este vorba despre o scurta perioada din viata lui Holden Caulfield . Pana la sfarsitul cartii mi-am dat seama de problemele lui , pe care in prima faza nu le-am bagat prea mult in seama . Baiatul este un inadaptat al societatii . Nu suporta scoala , nu suporta cladirea scolii , nu este prieten cu nimeni de pe acolo , chiar nu are niciun prieten in rest , toate lucrurile care se intampla in jurul lui il deranjeaza . Este foarte irascibil , nervos , fumeaza extrem de mult . Mai toate intalnirile lui cu persoane cat de cat apropiate ( o prietena din copilarie , sora lui , un fost profesor ) se termina prost .La un moment dat , isi da seama ca mai nimic din lumea asta nu i se potriveste , si incepe sa-si doreasca sa se mute din orasul in care sta , undeva departe , sa locuiasca intr-o cabana , singur , sa nu-l cunoasca si sa nu-l deranjeze nimeni .Spre finalul cartii , el o cam ia razna dupa o intamplare cu un fost profesor , se simte si fizic si psihic foarte rau .
Bineinteles , in carte e mult mai elaborata povestirea , finalul ramane pentru cine vrea sa o citeasca , nu-i fac eu comentariul aici :)
Pentru mine aceasta carte nu a fost cine stie ce revelatie , nu m-a incantat prea tare . Ca si filmele , si cartile imi plac mai mult sa aiba o parte pozitiva . Probabil are legatura si cu perioada aceasta a vietii mele ( cam lunga intr'adevar ) , in care imi place sa ma uit la filme frumoase , amuzante , ( m-am lasat de filmele de groaza , eram innebunita dupa asa ceva ) , sa citesc carti care sa ma emotioneze , sa ma faca sa realizez lucrurile bune din viata mea .
Asa ca , probabil tot pentru doua luni ( am foarte putin timp liber ) , am ales sa citesc " Mananca , roaga-te , iubeste " , carte primita de la o prietena , care la randul ei a citit-o si mi-a recomandat-o .





Va pup , fete frumoase . O primavara minunata .

Un comentariu:

  1. ador cartile realiste, adica cele care nu au un sfarsit fericit :)) , cele care reusesc sa te trimita in viata reala, care nu te mint. In tinerete adoram si eu aceste carti pline de iluzii :)) , filmele de genul imi plac si acuma, recunosc

    RăspundețiȘtergere