duminică, 5 octombrie 2014

Uleiul de tea tree

In ultimele mele postari de tip " empties " ati vazut de fiecare data o sticluta mica cu ambalaj verde . Ulei de tea tree sau ulei de arbore de ceai  . Cum ii spun eu : minunea . 
Originar din Australia, este un ulei esențial extras din frunzele de Melaleuca Alternifolia cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice si antifungice.Uleiul din arbore de ceai este antiseptic, anti-microbian, antiviral, bactericid, balsamic, cicatrizant, expectorant, fungicid, insecticid, stimulent, sudorific natural . Se foloseste pentru par , fata si corp . Doar uz extern . Are un miros puternic fresh - mentolat . 
Este folosit in tratarea rănilor precum: tăieturi, arsuri, zgârieturi, coșuri, mușcături si înțepături de insecte, pentru ciuperca piciorului, candidoze vaginale, infecții fungice sau afecțiuni ale tractului respirator . Pentru aceasta din urma este nevoie de un vaporizator . Se poate aplica direct pe zona afectata , sau combinat cu un alt ulei ( de cocos , de masline ) . Eu recomand sa se foloseasca pur , nu ustura si are rezultate 100% . 
Eu il folosesc impotriva cosurilor , tratarea diferitelor alergii ale pielii cat si pentru ameliorarea durerilor musculare . Desi pentru acestea din urma nu am vazut o recomandare , eu l-am folosit din intamplare si de atunci nu am mai renuntat la el , am intotdeauna cate 2-3 sticlute . Eu am probleme cu partea de sus a spatelui , pornind de la ceafa spre umeri . Aveam dureri mari , care cateodata imi provocau si stari de rau , stari de voma . Intr-o seara folosind uleiul pentru fata , imi pusesem o cantitate mai mare pe degete si am zis sa-l intind pe aceasta zona a spatelui ca doar nu am ce sa patesc . Si am continuat sa masez cu alta cantitate pentru senzatia de relaxare pe care mi-o oferise . Dimineata va spun cat se poate de sincer , nu am mai avut nicio durere , si muschii erau total relaxati . Am continuat cateva zile cu masajul si au trecut mai bine de 6 luni de cand nu mai am aceasta problema .  Dar uleiul de tea tree nu-mi lipseste , il folosesc pentru orice . In perioada aceasta de aproape 6 luni de cand sunt in Franta am avut probleme cu o alergie pe partea inferioara a mainilor , asta se datoreaza serviciului , si multumita uleiului am putut sa o tin sub control . 
Se mai foloseste impotriva matretii , se pune ulei de tea tree in sampon si in balsam . Pentru igiena orala , 2 picaturi pe periuta de dinti , sau se clateste gura cu un amestec de apa si ulei , cam 5 picaturi . 



Eu l-am gasit in varianta de 10 ml , nu stiu daca sunt si altele mai mari . Il cumpar pe cel de la Solaris , intotdeauna am dat pe el 7 lei . Am gasit pe Internet varianta tot de 10 ml Thursday Plantation , 40 de lei . Nu cunosc diferenta dintre ele . Cel de la Solaris e tot ulei esential de tea tree 100% . Dupa spusele lor ,cei de la Thursday Plantation  sunt primii producatori si este cel mai bun din lume . Poate odata si-odata am sa il incerc si pe acesta . Asta ar insemna ca minunea sa fie .. dubla ? :))  Am mai folosit inca o varianta , dar era englezeasca si nu am mai reusit sa intru in posesie :) Sunt multi producatori pe piata romaneasca  , aveti de unde alege , si eu la fel . 
Eu atat va recomand , cumparati o sticluta de ulei esential de tea tree , oarecare , si incercati-l pe o anumita afectiune . Apoi incercati pe alta . Daca sunteti interesate , gasiti pe tot Internetul despre beneficiile acestui ulei . As putea scrie incontinuu despre el , dar nu vreau sa fac o postare kilometrica , dar sper ca v-am facut curioase :) 
L-am descoperit la prietena mea care il folosea impotriva cosurilor , si sunt super recunoscatoare pentru asta :D 


4 comentarii:

  1. am de la the body shop, este foarte util. solaris fac chiar produse interesante, am tot vazut. pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este bun produs de orice firma , atat timp cat este 100% ulei de arbore de ceai . Banuiesc ca cel de la The Body Shop este putin mai scump . Solaris au produse bune la preturi accesibile . Pup Stella

      Ștergere
  2. Am să-l caut și eu pe cel de la Solaris. Momentan am unul de la Mayam, mi se pare foarte bun pentru tenul meu gras (pentru coșuri). Îmi place la nebunie mirosul său, e uleiul meu favorit la acest capitol, alături de cel de cocos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e vreo diferenta intre ele , in general , cred ca toate au acelasi miros . Eu nu pot spune ca ma omor dupa mirosul lui dar nici nu ma supara . Si mie imi place uleiul de cocos ! Pup Aurora

      Ștergere