vineri, 13 aprilie 2012

Baile Herculane I

In primul si primul rand vreau sa precizez ca nu detin niciuna din fotografiile alb negru , si nici nu detin vreun drept asupra lor ( sunt salvate de pe diferite site-uri gasite cu ajutorul Google ) . Restul fotografiilor sunt ale mele .
Sunt indragostita de acest oras , sau mai bine zis de partea veche a orasului , de mic copil . Am ajuns prima data la Baile Herculane cand aveam 11-12 ani , si de atunci am reusit sa ajung de cel putin 2-3 ori pe an , ( in ultimii 6 ani ) si asta ma bucura foarte tare . Din pacate majoritatea cladirilor vechi de sute de ani sunt in ruina , chiar daca acestea fac parte din patrimoniul istoric al tarii . Sistemul politic , autoritatile , toate legate .. dar eu nu vreau sa vorbesc despre asta , ca stiu ca vorbesc ( scriu ) degeaba . Vreau doar sa va arat o parte din aceste cladiri , pentru cei care nu au ajuns niciodata pe acolo . Cand ajung acolo , ma plimb , ma uit , si imi imaginez .. trasuri , domni in costume , cu bastoane , doamne cu rochii , palarii si umbrele .. Stiu ca acest lucru a existat ODATA , dovada stau fotografiile . Mai mult .. cuvintele sunt de prisos .

Hotelul Ferdinand , pentru mine cea mai frumoasa constructie existenta . Ma trec fiorii cand ma uit la el . Si nu fiori de frica , sau ceva de genul . Fiori .. cum sa explic , de emotie , de frumusete , de .. Daca as avea banii si puterea necesara , primul lucru pe care l-as face , ar fi acest hotel .. sa fie ce a fost odataa href="http://1.bp.blogspot.com/-fLRUE_f1yTE/T4icaagpyaI/AAAAAAAABhw/5WjILiLOptg/s1600/3.jpg">
3 comentarii:

 1. Mai, tie chiar iti place orasul meu, poate avem ocazia sa ne vedem pe acolo odata, ar fi o locatie perfecta sa ne cunoastem... :)

  Sunt superbe pozele, mi s-a facut dor... :(

  RăspundețiȘtergere
 2. Simo , imi place e putin spus . Dovada ? Acum 2 ore m-am intors de acolo :) Si acum 3 saptamani am fost iar . Mi-am petrecut Pastele acolo cu prietenii mei , astazi cel putin am prins o vreme SUPER . Pacat ca a trebuit sa mai si plecam . Odata si-odata ne intalnim noi acolo :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Trebuie sa recunosc ca inca nu am ajuns pe acolo dar pozele m-au cucerit total! :X

  RăspundețiȘtergere